Erop uit in in Zuid-Limburg: café ’s in Maastricht

De kroeg in Maastricht

Wanneer je een gezellige bruisende mooie stad wilt bezoeken, is Maastricht zeker een aanrader. Je ziet er prachtige gebouwen en de sfeer is er voortreffelijk. Je kunt er heerlijk eten en er zijn veel terrasjes. Het is zeker de moeite waard om in het hartje van Maastricht naar de unieke café's te gaan. Wanneer je echt wilt uitgaan in een zeer leuke kroeg in Maastricht mag je het stadshart niet overslaan.

Al meer dan twintig jaar zijn de kroegen in Maastricht een begrip. Ze staan bekend om de correctie bediening, goede sfeer en gezellige muziek. Menige kroeg in Maastricht probeert de moderne trends op te pikken. De uitstraling is veelal industrieel en ruig. Zo lijken ze wel op oude pakhuizen. Na transformatie mag je je wanen in een mooi, modern en toch Maastrichts café. Wanneer je eenmaal een bezoek aan deze stad hebt gebracht, wil je er zeker terug. Ondanks dat in meest moderne café's de gehele inboedel vernieuwd wordt, tracht men vaak de goede, aloude sfeer te bewaren door bepaalde authentieke stukken erin mee te nemen. Er worden over het algemeen wel grote stappen gemaakt voor wat betreft service, het eten en drinken, maar vooral de muziek. Deze veranderingen zullen de komende jaren wel aankunnen.

Eten

De stad Maastricht staat bekend als een goed uitgaansstad. Je kunt er tijdens je verblijf heerlijk feesten en dansen. Ook kun je er heerlijk lunchen waarbij de lunchkaart beïnvloed is door onder meer het Amerikaanse thema. Zo kan je in menig bar/café niet alleen Sandwiches bestellen maar ook Burgers, Cesar Salades en dergelijke. Tijdens de avond kun je er genieten van Bites wat een variant is op de bekende tapas.

Drank

Wat je ook van plan bent te doen in Maastricht, het echte bourgondisch leven waar deze stad bekend om staat, gaat gepaard met een goed glas bier of wijn. Wat betreft bieren kan je in menig café de welbekende Brand bier drinken, maar ook een van de speciaalbieren van de tap. Ook worden er verschillende cocktails aangeboden. Maastricht biedt wat betreft drank zoveel lekkers aan dat het kiezen er niet makkelijker op wordt. 

Uitgaan

Wanneer je 's avonds rond een uur of tien de stad instruint, gaan de stoelen en tafels aan de kant en wordt de muziek harder gezet. Er komen dj's die muziek van deze tijd draaien. Het is de stad bij uitstek om eens goed uit te gaan in Zuid-Limburg. Zo zul je kunnen ondervinden dat je na een dag sightseeing eenmaal een plaatsje in een Maastrichtse kroeg bemachtigd hebt, je er in principe niet meer weg wilt. De café's trekken zowel een oud alsook een jong publiek aan. Zo heeft iedereen het naar zijn zien. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de hartelijke bediening. Het is dus niet alleen de stad Maastricht die je zult trekken wanneer je ernaartoe gaat, maar zeker ook de bekende kroegen van Maastricht. Maastricht een goede plaats om er enkele dagen te vertoeven. Geloof me, je zult je er geen moment vervelen.

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar een leuk café in Maastricht? Cafe van Bommel is een bezoekje meer dan waard!


Delen