Trouwlocatie

Trouwen is voor veel mensen een droom. Vrouwen dromen er van om een dag in hun leven als een prinses rond te lopen en behandeld te worden. Vaak weten ze al, voordat ze ten huwelijk gevraagd worden, wat voor droomjurk zij willen. De jurk is voor hen heel belangrijk. Maar uiteraard zijn er veel meer zaken die geregeld moeten worden voor deze bijzondere dag. Een belangrijk punt is de trouwlocatie.   

Stadhuis

De meeste mensen trouwen nog altijd bij het stadhuis / gemeentehuis. Sommige stadhuizen zijn erg oude gebouwen en hebben daardoor een hele mooie uitstraling. Andere stadhuizen zijn minder mooi, maar de trouwzalen zijn meestal wel mooi ingericht. Bij veel gemeentes verschillen de prijzen om te trouwen per dag. De populairste dagen om te trouwen (vrijdag en zaterdag) zijn uiteraard het duurst. Op maandag kan je vaak gratis trouwen.   

Strand

Veel mensen dromen er van om een romantische bruiloft te hebben. Voor velen is het strand een hele romantische locatie. Vroeger kon je hier niet trouwen, maar tegenwoordig is dit wel mogelijk. De trouwambtenaar komt dan naar het strand. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in Nederland op het strand te trouwen, maar dan ben je niet zeker van mooi weer. Wil je wel zeker zijn van mooi weer, dan moet je naar een tropisch oord vliegen. In het buitenland trouwen is wel wat ingewikkelder, omdat daar een grotere papierwinkel aan vooraf gaat. Hier moet je je dus goed over laten informeren. Een ander nadeel van trouwen op een buitenlands strand is dat er dan waarschijnlijk minder gasten aanwezig zijn bij jullie huwelijk. Simpelweg, omdat een vliegticket niet betaalbaar is voor iedereen.   

Kasteel

Een kasteel als trouwlocatie is ook erg populair. In een kasteel zijn vaak hele mooie zalen aanwezig waarin je kunt trouwen. Als het mooi weer is, kan je bijvoorbeeld in de kasteeltuin trouwen. Je ziet het vast wel voor je: jullie op een mooi versierde stoel vooraan, jullie gasten op mooie witte kussentjes op het gras tussen de bomen. Romantisch toch? Dit levert ook mooie foto's op. Na de huwelijksvoltrekking kan je vaak ook met de gasten eten in het kasteel. Na het eten kan het feest losbarsten in een van de zalen. Je hebt dan dus alles op een locatie. Veel mensen vinden dit erg fijn.   

Er zijn uiteraard ook nog andere trouwlocaties. Zo kan je bijvoorbeeld op een rondvaartboot trouwen of onder de Eiffeltoren. Vaak denken mensen dat het niet overal mogelijk is, maar als je het na gaat vragen is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Kies dus een trouwlocatie die echt bij jullie past en maak er een onvergetelijke dag van! Veel geluk gewenst door Koetshuis Nijkerk!


Delen